Tuinonderhoud

Om na een prachtig tuinontwerp, een perfecte tuinaanleg en een schitterende tuinstyling je tuin blijvend mooi te houden is tuinonderhoud essentieel. Een tuin heeft aandacht en onderhoud nodig. Heel belangrijk is het om bomen en struiken vakkundig te snoeien. Waarom is het zo belangrijk om te snoeien? Het grootste belang van snoeien is dat verschillende planten elkaar niet overgroeien. En ook niet onbelangrijk: snoeien doet groeien maar ook bloeien! Verder is het belangrijk dat een tuin in de juiste tijd wordt gemest. Denk hierbij aan in het voorjaar bij het opstarten van de groei- en bloeiperioden. En natuurlijk in het najaar om goed de winter door te komen.

Onderhoud op maat

Niet elke tuin heeft evenveel onderhoud nodig. We bieden je dan ook een onderhoudscontract op maat precies naar je behoeften. Je kunt er bij Bouwman Buitenleven bijvoorbeeld voor kiezen om één keer per twee weken of 1 keer per maand de onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen een voor- en najaarsbeurt te laten doen.

Afhankelijk van je wensen wordt een volledig tuinonderhoudsplan op maat gemaakt. Te denken valt aan werkzaamheden zoals:

  • gazon maaien
  • snoeiwerkzaamheden (hagen, heesters, bomen, overige beplanting)
  • bemesting en onkruidbestrijding
  • reiniging en onderhoud van je terras en sierbestrating
  • schoonhouden van vijver en/of waterelement.

Bij Bouwman Buitenleven beschikken wij over vakbekwame mensen met veel ervaring die je tuin optimaal weten te houden. Ook als je er voor kiest om je tuin zelf te onderhouden staat ons team altijd klaar voor kundig advies.