Malus red sentinel (Sierappel)

Genoemde maten en hoogtes kunnen minimaal afwijken
Huidige hoogte
225 cm
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bloeikleur
Wit,Roze
Bloeiperiode
Maart, April
Omtrek stam
12 cm - 14 cm
Wintergroen
Nee
€ 1.100,00
De verzendkosten voor dit product bedragen €29.00

Malus red sentinel (Sierappel)

De sierappel, ofwel Malus red sentinel, is een meerstammige solitaire boom die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Deze mooie boom is momenteel 225 cm groot en kan doorgroeien tot 225 cm. De stamomtrek bedraagt zo’n 12 cm. De boom is geschikt voor het Europese klimaat, winterhard en bestendig tegen vorst. De sierappel is niet wintergroen en verliest zijn bladeren in de herfst.

Groei en bloei van de sierappel

De kroon van de sierappel is rond en halfopen. De stam van de boom is glad en donkerbruin van kleur. De bladeren zijn ovaal en groen gekleurd. De sierappel geeft witte bloemen met een lichtpaarse knop en de vruchten zijn sierappels. De bloeiperiode van de boom is in de maand april en mei. De boom is niet giftig, dus veilig voor kinderen en dieren. De sierappel is een voedselboom voor vogels en een drachtboom voor bijen.

Waar kunt u de boom het beste plaatsen?

De sierappel staat graag in de zon, dus zorg voor een goede plaats in uw tuin of op uw terras. De boom groeit op goed doorlatende en voedzame grond en gedijt goed op droge en op natte grond. De sierappel kan in een grote pot of boombak worden geplant. De boom is geschikt voor kleine, grote of patio tuinen.

Bezorgen en aanplanten

Het aanplanten van de sierappel moet zorgvuldig gebeuren. Maak daarom gebruik van onze aanplantservice. Snel en vakkundig plaatsen wij de boom bij u thuis. Wilt u advies vooraf, bel of mail ons. We kunnen ook een compleet tuinontwerp maken. Gaat u zelf planten? Lees hier onze tips.

Genoemde maten en hoogtes kunnen minimaal afwijken

Aanplant service

Onze ervaren hoveniers zorgen ervoor dat uw gekochte boom snel en vakkundig bij u thuis wordt geplaatst. Zo bent u er zeker van dat de boom goed wordt geplant en aanslaat in zijn nieuwe omgeving. Het blijft tenslotte een levend organisme die met zorg moet worden behandeld. We bepalen samen met u of de beoogde plantplaats geschikt is en indien nodig adviseren wij u graag met het bepalen van andere mogelijke plantplaatsen.

All-in aanplantservice

Om het aanslaan en de groei van uw boom te bevorderen verbeteren wij de groeiplaats van de boom. We mengen de meegeleverde aanplantgrond met de uitgegraven grond. Dit mengsel verbetert de bodemstructuur, activeert het bodemleven en buffert het water. Onze aanplantgrond is verrijkt met de juiste voedingsstoffen. Optimale condities dus voor een goede groei en uitbundige bloei van de boom. De boom wordt na de aanplant stevig vastgemaakt met spanbanden aan boompalen. Dit zorgt voor een rechte groei van de boom en voorkomt wortelbreuk.

In de volle grond

Wij planten de boom in de volle grond. Indien de beoogde plantplaats is bestraat of begroeid, maak deze dan eerst vrij van alle obstakels en zorg voor voldoende ruimte voor het plantgat (kluitomvang + 1/3 kluitomvang). Als er ook wortels of stronken aanwezig zijn, wees dan tijdens het verwijderen wel voorzichtig met eventuele leidingen in de grond! Na de aanplant kunt u natuurlijk weer eventuele bestrating terugplaatsen.

Waarom bomen snoeien?

Een boom vereist verzorging. Een onderdeel daarvan is het snoeien van de boom. Er zijn verschillende redenen voor waarom dat (tijdig) moet gebeuren.

Het voorkomen of bestrijden van aantasting of ziektes

Zwakke takken, wonden of beschadigde delen kunnen een boom kwetsbaar maken. Een verzwakte boom is vatbaar en vaak ook aantrekkelijk voor uiteenlopende ziekteverwekkers. Met het snoeien kunnen dode, zwakke en zieke takken worden weggehaald. De aandoening kan hiermee worden aangepakt en kan zich niet verder in de boom verspreiden. Hiermee wordt dus niet alleen de aanblik van de boom verfraaid, de boom kan zich beter herstellen en blijft langer gezond.

Bomen snoeien voor bloei en vruchtvorming

Fruitbomen geven meer vruchten als zij regelmatig gesnoeid worden. Door het jaarlijks terug knippen van de zijtakken van bijvoorbeeld een appel- of perenboom groeien er steeds meer zijtakjes waar de vruchten aankomen. Hoe meer zijtakjes, des te meer fruitopbrengst.

Snoeien om groei te beperken

Met het snoeien van bomen kan de groei beperkt worden. Het kan nodig zijn om ruimte te behouden. Zo kunnen grote, omvangrijke bomen al snel veel zonlicht wegnemen waardoor kleinere struiken en planten hierdoor te weinig zon krijgen. Ook voorkom je met het weghalen van takken als deze langs elkaar gaan schuren het beschadigen van de bast. Knip daarom bij kruisende takken er altijd een weg en kies hierbij bij voorkeur de meest zwakke tak.

Snoeien voor een mooie vorm

Strak in vorm gesnoeide struiken spelen een belangrijke rol in veel tuinontwerpen. Om een snoeivorm in model te houden is het belangrijk regelmatig te snoeien. Soms is het gewoon nodig om een boom te snoeien omdat deze anders te groot wordt en te veel ruimte gaat innemen.

Beste tijd voor een correcte snoei

Niet alle bomen worden op hetzelfde moment en op dezelfde manier gesnoeid. De beste snoeiperiode hangt af van de boomsoort en vooral het type snoei. In de winter is van bladverliezende bomen de structuur van de takken goed te zien. Voor sommige boom- en plantensoorten is het echter beter om te wachten na de vorst in het voorjaar om vorstschade te voorkomen. Op het internet kan men snoeikalenders raadplegen voor de beste tijd van de snoei. Ook is er op het internet veel informatie beschikbaar over de juiste aanpak van het snoeiwerk per boom- of plantensoort. Heb je echter geen idee hoe te snoeien, dan is het raadzaam om het snoeien over te laten aan de vakman.