Crataegus laev.'Pauls scarlet' (Rode meidoorn)

Genoemde maten en hoogtes kunnen minimaal afwijken
Huidige hoogte
175 cm
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Bloeikleur
Rood
Bloeiperiode
April
Omtrek stam
6 cm - 8 cm
Wintergroen
Nee
€ 43,00

Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'


De Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' is een rode meidoorn. Het is mogelijk om de rode meidoorn als kleine boom of in struikvorm te kweken. Van oorsprong komt de Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' uit Engeland. Als boomtype kan de boom in de volgende soorten uitgevoerd worden:

  • Meerstammige boom
  • Hoogstamboom
  • Solitaire boom
  • Boom in dakvorm

De boom is winterhard en vorstbestendig. De windbestendigheid is echter matig. Daarom kan ondersteuning van de boom nodig zijn bij harde wind. De boom is niet wintergroen en verliest in de herfst zijn bladeren.

Specificatie van de Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
De boom kan in hoogte 6 tot 8 meter groeien. Als de boom ouder wordt, wordt de omvang van de stam breder. De rode meidoorn is geschikt voor in lanen, brede straten, parken, grote tuinen en kleine tuinen. De Crataegus laevigata is niet giftig en daardoor geschikt voor in een tuin met kinderen en dieren. 

Groei en bloei van de Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'

  • De kroon is eerst breed en kegelvormig. Later wordt de kroon rond en halfopen. De kroon groeit grillig. 
  • De schors laat in kleine plaatjes los en is bruingrijs van kleur. De twijgen hebben doornen.
  • De bladeren zijn eivormig, lobbig en hebben een groene kleur. 
  • De bloeiperiode is in mei en juni. Er hangen dan rode en gevulde bloemen in tuilen aan de boom.
  • Als vruchten zijn er mooie, donkerrode bessen.
  • De wortels zijn stevig en hard. Ze groeien diep en breed in de grond.

Aanplanting van de Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
De meest geschikte grond om in te planten is licht vochtige en kalkrijke grond. Een goede plek om te planten is in de zon of in de halfschaduw. Vanwege de windgevoeligheid is het aan te raden de boom te planten met een boompaal. Het aanplanten van een boom moet met de grootste zorgvuldigheid gebeuren. Te allen tijde dient voorkomen te worden dat de boom scheef groeit of verkeerd is aangeplant. Bomenplein.nl heeft een aanplantservice een huis die u deze zorg uit handen kan nemen. Zo wordt zorgeloos genieten van uw boom wel heel makkelijk gemaakt. Kijk snel voor meer informatie op onze website.


Verzorging van de Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
Snoeien is in principe niet nodig. Wel is het mogelijk om dode takken of takken die kruislings groeien te verwijderen. Bemesting kan het beste in het voorjaar gebeuren. Het advies is om wekelijks water te geven en tijdens droge periodes extra water te geven.

Kopen van de Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
Ook van zo'n prachtige boom genieten? Ga snel naar onze website. Daar kunt u voordelig zo'n mooie boom kopen. U wordt deskundig geholpen, uw boom wordt veilig vervoerd en u kunt gebruikmaken van de aanplantservice. Bezorging is door heel Nederland mogelijk.

 

Genoemde maten en hoogtes kunnen minimaal afwijken

Aanplantservice

U wilt een mooie plant of boom in uw tuin plaatsen, maar het ontbreekt u aan tijd of misschien wel de knowhow? Onze ervaren hoveniers nemen u deze klus graag uit handen! Wanneer u uw keuze voor een plant of boom uit ons ruime assortiment heeft gemaakt, kunt u direct bij uw bestelling kiezen voor onze service, onze uiterst voordelige aanplantservice of onze all-in aanplantservice met extra’s. 

Aanplantservice
Bij het planten van een plant of boom komt veel kijken. Zo is de kwaliteit van de bodem en de grondsoort bepalend of de boom zich er goed gaat voelen. Een boom is een levend organisme en heeft behoefte aan de nodige zorg. Een belangrijke factor voor het welzijn van de boom is bijvoorbeeld de standplaats. Is daar veel licht of juist veel schaduw? Vangt de boom er veel wind op of staat hij goed beschut? Ook dient men rekening te houden met bijkomende zaken. Zo moet men rekening houden met fors groeiende bomen die mogelijk na verloop van tijd overlast zouden kunnen bezorgen bij de buren. Ook kunnen de wortels van bomen schade aanrichten aan ondergrondse kabels, leidingen, bestratingen en vijvers. De medewerkers van Bomenplein kunnen u adviseren bij de keuze van een plant of boom. Naast het in de grond plaatsen van uw plant of boom kunnen zij u van dienst zijn met advies over de standplaatsinrichting en juiste verzorging. U zult jarenlang kunnen genieten van de volle bloei en groei van een sterke en gezonde boom. 

All-in aanplantservice
Met onze all-in aanplantservice wordt u plant of boom niet alleen vakkundig geplant, maar wordt ook gekeken naar de bodemomstandigheden. Onze hoveniers mengen de uitgegraven grond met speciale aanplantgrond. Het bestaat uit een speciaal mengsel met de juiste voedingstoffen voor uw plant of boom en zorgt voor verbetering van de bodemstructuur. Dit zorgt ervoor dat de boom zich snel in de nieuwe omgeving thuis gaat voelen en daardoor snel aanslaat. Een goede bodem zorgt voor een goede groei en uitbundige bloei. Uw boom wordt stevig vastgezet met spanbanden aan boompalen om een rechte groei te bevorderen en bovendien voorkomt het wortelbreuk.

Kosten aanplantservice
Wij zijn graag duidelijk over de kosten van onze aanplantservice. Bij al onze groenproduct staan onze verzendkosten met de kosten voor de aanplantservice duidelijk bij het product vermeld. Een bestelling boven 850 euro wordt gratis bij u thuis afgeleverd, ongeacht waar u in Nederland woont. De kosten voor de aanplantservice worden bepaald door de grootte van de stamomtrek van de boom of plant. Zo kost de aanplantservice voor een plant met een stamomtrek van 6 tot 8 centimeter 35 euro en wordt dit 175 euro voor een boom met een stamomtrek van 25 tot 30 centimeter. We hebben ook bomen met een grotere stam in ons assortiment. Informatie over de kosten voor de aanplantservice van deze bomen krijgt u van ons op aanvraag. Ook kunt u altijd met al uw vragen terecht bij onze klantenservice. Uw plant of boom met aanplantservice kan binnen 10 werkdagen worden bezorgd en geplant. Wij maken samen met u een afspraak over de exacte bezorgdatum. Onze groeigarantie geldt voor al onze groenproducten. Vraag ons naar de voorwaarden en garantiebepalingen. 

Belangrijke voorwaarden
Om gebruik te maken van onze aanplantservice dient u zelf enkele voorbereidingen te treffen. Het is belangrijk om voor onderstaande zaken te zorgen, zodat wij snel en vakkundig uw plant en boom kunnen plaatsen. 

Dit is wat wij vragen:
• De standplaats voor de plant of boom moet voor de hovenier van Bomenplein goed bereikbaar zijn. Bomen of planten mogen en kunnen door de hoveniers niet door het huis vervoerd worden. Het is belangrijk dat onze bomen of planten zonder beletsel naar de aanplantplek gebracht kunnen worden om een optimale conditie van de boom te kunnen waarborgen. 
• Kies voor een standplaats waar de plant of boom voldoende zonlicht krijgt. 
• De plaats waar de boom geplaatst wordt, moet vrij zijn van bekabeling, puin, grind, stenen, oude wortels, stronken et cetera. De grond moet minimaal 50 centimeter diep ‘schoon’ zijn van dit alles. 
• De grond waar de plant of boom geplaatst wordt moet goed waterdoorlatend zijn. 

Heeft u vragen over de voorwaarden, neem dan contact op met onze servicemedewerkers. Zij zullen u graag van alle benodigde informatie voorzien. 

Waarom bomen snoeien?

Een boom vereist verzorging. Een onderdeel daarvan is het snoeien van de boom. Er zijn verschillende redenen voor waarom dat (tijdig) moet gebeuren.

Het voorkomen of bestrijden van aantasting of ziektes

Zwakke takken, wonden of beschadigde delen kunnen een boom kwetsbaar maken. Een verzwakte boom is vatbaar en vaak ook aantrekkelijk voor uiteenlopende ziekteverwekkers. Met het snoeien kunnen dode, zwakke en zieke takken worden weggehaald. De aandoening kan hiermee worden aangepakt en kan zich niet verder in de boom verspreiden. Hiermee wordt dus niet alleen de aanblik van de boom verfraaid, de boom kan zich beter herstellen en blijft langer gezond.

Bomen snoeien voor bloei en vruchtvorming

Fruitbomen geven meer vruchten als zij regelmatig gesnoeid worden. Door het jaarlijks terug knippen van de zijtakken van bijvoorbeeld een appel- of perenboom groeien er steeds meer zijtakjes waar de vruchten aankomen. Hoe meer zijtakjes, des te meer fruitopbrengst.

Snoeien om groei te beperken

Met het snoeien van bomen kan de groei beperkt worden. Het kan nodig zijn om ruimte te behouden. Zo kunnen grote, omvangrijke bomen al snel veel zonlicht wegnemen waardoor kleinere struiken en planten hierdoor te weinig zon krijgen. Ook voorkom je met het weghalen van takken als deze langs elkaar gaan schuren het beschadigen van de bast. Knip daarom bij kruisende takken er altijd een weg en kies hierbij bij voorkeur de meest zwakke tak.

Snoeien voor een mooie vorm

Strak in vorm gesnoeide struiken spelen een belangrijke rol in veel tuinontwerpen. Om een snoeivorm in model te houden is het belangrijk regelmatig te snoeien. Soms is het gewoon nodig om een boom te snoeien omdat deze anders te groot wordt en te veel ruimte gaat innemen.

Beste tijd voor een correcte snoei

Niet alle bomen worden op hetzelfde moment en op dezelfde manier gesnoeid. De beste snoeiperiode hangt af van de boomsoort en vooral het type snoei. In de winter is van bladverliezende bomen de structuur van de takken goed te zien. Voor sommige boom- en plantensoorten is het echter beter om te wachten na de vorst in het voorjaar om vorstschade te voorkomen. Op het internet kan men snoeikalenders raadplegen voor de beste tijd van de snoei. Ook is er op het internet veel informatie beschikbaar over de juiste aanpak van het snoeiwerk per boom- of plantensoort. Heb je echter geen idee hoe te snoeien, dan is het raadzaam om het snoeien over te laten aan de vakman.